donderdag 1 oktober 2015

donderdag 1 oktober 2015

Hallo,

op donderdag:
Vandaag hebben we het over ongelukjes gehad. Er werd een situatie verteld en de leerlingen hebben deze naar voor gebracht. Toen werd er samen nagedacht. Hoe lossen we dit zo goed mogelijk op? We weten dat we ALTIJD eerst een volwassene roepen om hulp. Daarna gaan we verder nadenken wat we moeten doen: Water? Ontsmettingsmiddel? Een pleister? Zalf?

Na deze toneeltjes en besprekingen kwam de EHBO-doos naar boven. Wat kunnen we allemaal herkennen en benoemen? Waarvoor dient alles?

Er werd ook een spelletje pictionary gespeeld met het doktersmateriaal zodat de leerlingen hun woordenschat over het lichaam, EHBO, de dokter, het ziekenhuis... uitbreiden.

Na de speeltijd hebben we nog even kort herhaald wat we doen als er iemand gif heeft gedronken. Aan de hand van beeldmateriaal hebben we gezien dat het heel belangrijk is dat we de doos of fles met het giftige product meedoen naar de dokter. Zo weet de dokter over welke soort het gaat en kan hij de patiƫnt goed behandelen.

Nu mogen de leerlingen in 5 minuutjes een eigen voorstelling maken van een ongelukje. We waren al even gestart met het uitleggen van de tekening in de kring... Morgen doen we verder!

We hebben ook geknutseld! Hier konden we kiezen tussen 3 verschillende activiteiten:
- origami met stappenplan op computer
- kikkers tekenen met stappenplan op papier
- met verf een kikker ontwerpen

De kids amuseerden zich te pletter en de gemaakte kikker mochten er wezen.

Enkele kids wilden een soort filmpje maken met foto's...we gingen dit direct uittesten buiten...de resultaten waren leuk met als gevolg volgende week gaan ze allemaal op pad met camera...

groetjes uit leefgroep 2

enkele foto's: